Hae mukaan hallitustoimintaan!

Joulukuun yleiskokouksessa valitaan yhdistykselle uusi hallitus ja nyt olisi tilaisuutesi lähteä mukaan hallitustoimintaan!

(In English: A new board will be selected for the society in the annual meeting in December. Now is your chance to join the board! Below, our current board members tell about themselves and their responsibilities as board members. Please note that all members of the society, and not just board members, are welcome to join board meetings and be part of event organizing committees. If you are interested to join the board, send e-mail to noora.viinanen (at) gmail.com. )

Alla esittäytyy vuoden 2020 hallitus pesteineen, kuulostaisiko joku näistä hommista omalta? Hallituslaiset paljastavat lisää itsestään myös Materiaalialumnin instan ja facebookin puolella! Mikäli hallitushommat ei ole sinulle, muistathan, että jokainen Materiaalialumni ry:n jäsen on toimihenkilö ja saa sekä osallistua hallituksen kokouksiin, että olla mukana järjestämässä toimintaa esimerkiksi toimikunnissa!


Nimi: Noora Viinanen
Mitä teen elämässä/työ? Polttoaineinsinöörinä vastaan ydinpolttoaineen käsittelystä Olkiluodon ydinvoimalaitoksella.
Tehtävä hallituksessa: Puheenjohtaja
Mitä käytännön asioita olet tehnyt hallituksessa? Puheenjohtaja huolehtii, että yhdistyksen asiat tulee hoidetuksi sääntöjen mukaisesti ja noudattaen jokaiselle vuodelle laadittua toimintasuunnitelmaa ja talousarviota. Puheenjohtaja mm. järjestää hallituksen kokoukset ja jakaa tehtäviä muille hallituslaisille ja toimikunnille. Puheenjohtajatehtävien lisäksi olen ollut järjestämässä yhdistyksen uratapahtumia.
Kuinka paljon aikaa se hallitushomma vie? Ei ainakaan tuhottoman paljon! Olen kahden vuoden hallituspestin aikana testannut, että hommasta selviää, vaikka ensin kärsii raskauden aiheuttamasta järjettömästä väsymyksestä ja sen jälkeen huonosti nukkuvan vauvan aiheuttamasta väsymyksestä. 

Nimi: Janne Koivisto
Mitä teen elämässä/työ? Tutkijatohtori Oulun yliopiston Mikroelektroniikan tutkimusyksikössä, dosentti Gabriela Loriten ryhmässä, siirtymässä syys-lokakuussa 2020 tutkijaksi Ruotsiin: Tukholma – Karolinska Institutet – Department of Laboratory Medicine. Sekä väitöskirjassani että väitöksen jälkeisessä tutkimuksessani olen keskittynyt kehittämään hydrogeeleistä kantasolujen kasvualustoja, joko 3D tautimalleiksi tai kudosvaurioita parantaviksi implanteiksi. Väitellyt tekniikan tohtoriksi biomateriaalitekniikasta 2019, materiaalitekniikan DI 2013.
Tehtävä hallituksessa: Sihteeri
Mitä käytännön asioita olet tehnyt hallituksessa? Sihteerinä olen kirjoittanut pöytäkirjat hallituksen kokouksista. Lisäksi olen ollut järjestämässä Uratapahtumaa, After Work TietoIskuja ja tarkoitukseni on olla päävastuussa myös vuoden 2020 pikkujoulusitseistä. Olen myös ollut mukana kartoittamassa yhteistyökuvioita niin Tampereen yliopiston alumnivastaavien kuin Materiaaliopin laboratorionkin kanssa.
Kuinka paljon aikaa se hallitushomma vie? Hallituksen kokouspäivinä kerran kuussa aikaa kuluu kolmisen tuntia. Tapahtumien järjestäminen vie spurtteina hetkellisesti paljon aikaa, mutta suuren osan vuotta niistä ei tarvitse huolehtia.

Olen Katri Ekholm. Olen töissä energiayhtiö Helenissä materiaaliasiantuntijana. Työhöni kuuluvat mm. voimalaitosten ja muiden energiaratkaisujen materiaalivalinnat, vaurioanalyysit, elinikäselvitykset ja projektien laadunvalvonta. 

Olen toista vuotta mukana Materiaalialumnin hallituksessa. Vuonna 2020 olen toiminut varapuheenjohtajana ja toimikuntien toiminnassa. Luentosarjatoimikunnassa selvitimme alumnien ja yliopiston yhteistyömahdollisuuksia alumnien pitämien luentojen osalta. Vaikka alkuperäinen luentosarja-ajatus haudattiin, keskusteluista jäi käteen hyviä yhteistyöajatuksia, joita pitäisi seuraavaksi lähteä kehittämään eteenpäin.

Toimiminen Materiaalialumnin hallituksessa vaatii sitoutumista, mutta sen viemä aika riippuu paljon itsestä. Yhdistystoiminta on tuonut mukanaan kasan uusia kontakteja ja mielenkiintoisia projekteja. 

Nimi: Voitto Känkänen
Mitä teen elämässä/työ? Työskelen tohtorikoulutettavana Helsingin yliopistossa ja tutkin ja kehitän siellä polymeerinanohiukkasia lääkkeenannostelusovelluksiin. 
Tehtävä hallituksessa: Tiedotusvastaava
Mitä käytännön asioita olen tehnyt hallituksessa? Pääasiassa hoidan yhdistyksen tiedotusta sekä päivitän somea ja nettisivuja. Lisäksi olen mm. järjestänyt pikkujouluja ja AfterWork-tietoiskun. 
Kuinka paljon aikaa se hallitushomma vie? Ehkä keskimäärin 3-5 tuntia kuukaudessa. 

Nimi Oskari Jessen-Juhler
Mitä teen elämässä/työ Tutkija/VTT
Tehtävä hallituksessa: Rahastonhoitaja
Mitä käytännön asioita olen tehnyt hallituksessa? Talousasiat, laskutus, laskujen maksut, tilinpäätökset, verkkokaupan tapahtumat jne. Jäsenrekisterin ja sähköpostilistojen ylläpito.
Kuinka paljon aikaa se hallitushomma vie? Kokoukset + 0-3 h viikottain

Nimi Tytti Jaakkola
Mitä teen elämässä/työ? Työturvallisuuspäällikkö Olkiluodon ydinvoimalassa
Tehtävä hallituksessa: Sisällöntuottaja
Mitä käytännön asioita olen tehnyt hallituksessa? Käytännössä päivitän meidän somea ja teen mainosmateriaaliakin, olin myös tänä vuonna järjestämässä Ruskarevyytä! Aiempina vuosina olen ollut toimihenkilönä järkkäämässä sekä Ruskarevyytä että Pikkujouluja.
Kuinka paljon aikaa se hallitushomma vie? Yllättävän vähän aikaa, parin tunnin kokous kuussa plus omat vastuutehtävät

Hei hei hei! Olen tohtoriopiskelija Sakari! Teen tutkimusta yliopiston suuressa projektissa joka on varsin mielenkiintoinen. Työnkuvaani liittyy tutkiminen, labrojen ylläpito sekä artikkelien kirjoitus. Lisäksi olen liittynyt Materiaalialumnien hallitukseen uutena tekijänä viime yleiskokouksessa!

Hallituksessa minä olen ottanut jäsenrekrytoinnin haasteet itselleni. Ennen hallitukseen pääsyä teetin alumneille materialistisesti sopivan logon, ja tämän aasinsillan kautta hallituslaisena olen tehnyt mainoksia ja jäsenrekrytempauksia innostaakseni uusia MIKkiläisjäseniä liittymään alumneihin! Sen lisäksi olen toiminut auttavana tekijänä muissakin tehtävissä, sekä toiminut hieman edustustoimissa. Seuraavana hommana on yleiskokouksen ja pikkujoulujen järjestäminen yhdessä Jannen kanssa. Hallitustoiminta on ollut hyvin rentoa, eikä se tunnu minkäänmuotoiselta pakkopullalta jota ei ehtisi tekemään töiden ohella. Kyllä, minullakin on kiireitä töissä! 

Hallituksessa oleminen tuo vahvaa yhteenkuuluvuutta ja ”yhteen hiileen puhaltamisen” fiilistä.

Kiinnostuitko? Ole yhteyksissä noora.viinanen (ät) gmail.com tai nykäise hihasta (tai virtuaalihihasta) tuttua hallituslaista!

Kivoin syksyterveisin,

2020 Hallitus